Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Posta Seri İlan, Posta Gazetesi, Posta Seri İlanlar, Posta İlan Servisi, Posta İlan Verme

Mersin Trafik Bilinci ile Güvenli Geleceğim Projesi

Mersin Trafik Bilinci ile Güvenli Geleceğim Projesi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, trafikte insanların bir birlerine sevgi ve sabır göstermesinin yaşanabilecek olumsuzlukların büyük oranda önüne geçeceğini belirterek, "Aslında gideceğimiz yere hızlı gitmek yerine trafik kurallarına riayet ederek uygun hızda, kazasız belasız gitmek en güzelidir" dedi.


Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nce Samiye Naim Vakfı Anaokulu’nda gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı. Törene Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Milli eğitim Müdürü Vekili Mükerrem Ekinci, Trafik Denetleme Şube Müdürü Vekili Mehmet Nur Taşkın, emniyet ve jandarma personeli, öğretmenler, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Trafik Bilinciyle Güvenli Geleceğim Projesi’nin tanıtımının da yapıldığı programda, toplumda trafik bilincinin oluşturulması, kazaların en aza indirilmesi ve insanların güvenli trafik ortamında yaşamlarını sürdürmeleri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandığı bildirildi.


"TÜM ÖNLEMLERE RAĞMEN TRAFİK KAZALARI ÜLMEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR"


Mersin Valisi Özdemir Çakacak, trafikteki araç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Trafik Haftası münasebetiyle trafik kazalarının insanlarımıza, ülkemize verdiklerinin göz önüne konulması, trafik kazalarına dikkat çekilmesi, yapılacak etkinliklerle trafik kazalarının azaltılması yönünde bir bilinç oluşturulması amaçlanmaktadır. Ülkemiz devamlı büyüyen ve gelişen bir ülkedir. İnsanlarımızın gelir seviyesi yükseldikçe hayat standardı da yükselmekte ve buna bağlı olarak da araç sayısı da artmaktadır" diye konuştu.


2015 yılı itibariyle ülkemizde 20 milyonun üzerinde kayıtlı araç bulunduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını vurgulayan Çakacak, "Son 10 yıldır hükümetimizin yaptığı bölünmüş yollar ve diğer yollarımızın standartlarının yükseltilmesi dolayısıyla ulaşımda çok büyük mesafeler kaydedildi. Bölünmüş yollarla konforlu bir yolculuk yapılmaktadır. Ancak tüm tedbirlere, bölünmüş yollara ve otoyollara rağmen trafik kazaları ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunu olmaya devam etmektedir. Sürücülerimiz ve yayalarımız kısacası insanımız trafik kurallarına riayet etmezse, yolların güzel olmasının ve araçlarımızın da son teknoloji olmasının hiç bir önemi yok" ifadelerini kullandı.


"BİR KAÇ SANİYELİK SABIR, KAZALARI ASGARİYE İNDİRECEKTİR"


Millet olarak sevginin, saygının ve yardımlaşmanın her ortamda en güzelini sergileyen hasletlerimiz bulunduğunu ifade eden Çakacak, "Bu güzel hasletlerimizi trafikte de sergilemeliyiz. Birbirimize sevgiyle ve sabırla yaklaşıp empati kurarsak trafik kazalarını büyük ölçüde azaltabiliriz. Aslında gideceğimiz yere hızlı gitmek yerine trafik kurallarına riayet ederek uygun hızda, kazasız belasız gitmek en güzelidir. Gerek sürücülerimiz ve gerekse yayalarımız olsun, trafikte sadece birkaç saniyelik bir sabır gösterirlerse ve trafik kurallarına azami ölçüde uyarlarsa, kazaların büyük ölçüde azalacağını görebiliriz. Çünkü trafik kazalarının yüzde 98’i insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenlerle trafik eğitimini çocukluktan itibaren vermemiz lazım. Bu nedenlerle yürütülen proje ile trafik eğitime anaokulu seviyesinden başlamaktayız" şeklinde konuştu.


Trafik kazalarında geçen yıl ülke genelinde yaklaşık 4 bin kişinin öldüğünü, 400 bin kişinin de yaralandığını belirten Çakacak, Mersin’de ise 2015’te 4 bin 940 trafik kazasında 72 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 bin 415 kişinin de yaralandığını kaydetti. Trafik kazalarının sadece polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğini vurgulayan Vali Çakacak, ülke olarak kazasız bir yıl geçirme temennisinde bulundu.


Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise yaşanan trafik olayları hakkında bilgilendirme yaparak şöyle devam etti; "Her trafik kuralı yaşanan acı tecrübelerin sonucunda konulmuştur. Her trafik kuralının bir nedeni vardır ve her uyulmayan trafik kuralının da maalesef bir bedeli vardır. Meydana gelen trafik kazalarında zarar görenlerin yüzde 50’sini korunmasız yol kullanıcıları oluşturmaktadır. Dünya sağlık Örgütü verilerine göre, 2020 yılında ölüm ile sonuçlanan nedenler arasında trafik kazalarının 3. sırayı alacağı belirtilmektedir. Bizler de anaokulu çağından başlayarak çocuklarımıza, devamında ise tüm topluma eğitim vererek bu oranı düşürmeye gayret ediyoruz. Anaokulu seviyesinden başladığımız bu uygulamalı eğitim projesinin toplumumuza katman katman yayılacağını ümit ediyorum."


İl Mili Eğitim Müdürü Vekili Ekinci de trafik kurallarının öğrenilmesi ve uygulanmasının önemine vurgu yaparak, bu kuralların sadece öğrenilmesinin değil günlük hayatta da içselleştirilerek uygulanmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Ekinci, konunun önemine binaen trafik bilincinin anaokulu seviyesinden itibaren çocuklara öğretilmesi amacıyla yürüttükleri ‘Trafik Bilinciyle Güvenli Geleceğim’ isimli projeyi çok önemsediklerini kaydetti.


Konuşmaların ardından trafik kurallarına azami ölçüde uymalarından ve trafik alanındaki özverili çalışmalarından dolayı yılın sürücüsü seçilen taksi şoförü Orhan Bektaş, yılın trafik görevlileri trafik polisi Battal Ergin ve jandarma trafik görevlisi Ali Özgen ile zabıta trafik görevlisi Zeynel Oral’a, Vali Çakacak tarafından ödülleri verildi.
Program, anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan rond gösterisi ve okul bahçesindeki trafik eğitim parkında trafik polisleri eşliğinde uygulamalı gösteri ile devam etti.
Vali Çakacak, program sonunda sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin trafik stantlarını gezerek bilgi aldı.

Mersin Trafik Bilinci ile Güvenli Geleceğim Projesi
Mersin Trafik Bilinci ile Güvenli Geleceğim Projesi
Mersin Trafik Bilinci ile Güvenli Geleceğim Projesi
Mersin Trafik Bilinci ile Güvenli Geleceğim Projesi
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post