Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Posta Seri İlan, Posta Gazetesi, Posta Seri İlanlar, Posta İlan Servisi, Posta İlan Verme

Mersin Öğrenciler Proje Yarışmasından Dereceyle Döndü

Mersin Öğrenciler Proje Yarışmasından Dereceyle Döndü

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Mersin’den katılan öğrenciler, projeleriyle fizik alanında Türkiye 2’nciliği, psikoloji alanında da Türkiye 3’üncülüğü elde ettiler.


Mersin İl Milli eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın finali, Ankara’da yapıldı. Ankara Ticaret Odası Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen yarışmada, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih ve teknolojik tasarım alanlarında 12 adet birincilik, 15 adet ikincilik, 15 adet üçüncülük, 14 adet teşvik ve 2 adet yılın genç araştırmacısı ödülü verildi.


Adana Bölge Merkezi’nde bulunan 8 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden başvuru yaparak final yarışmasına katılmaya hak kazanan projelerden 2’si ikincilik, 1’i üçüncülük ve 1’i de teşvik ödülü aldı.


Final yarışmasında Mersin’i temsil eden İçel Anadolu Lisesi öğrencileri fizik alanında Türkiye 2’nciliği kazanırken, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise psikoloji alanında Türkiye 3’üncülüğü elde ederek bir başarıya imza attılar.

Mersin Öğrenciler Proje Yarışmasından Dereceyle Döndü
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post